اخبار بین المللی
شماره: 4649
1392/11/09 - 09:30
محققین دلیل اختلاف عوارض سکته در زنان و مردان را کشف کرده اند

گیرنده استروژنی در زنان و مردان وجود دارد که بعد از وقوع سکته در آن ها عوارض متناقضی را با توجه به جنسیت ایجاد می کند.

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، در استرالیا، سکته دومین قاتل بزرگ افراد بعد از بیماری عروق کرونر قلب است و منجر به ناتوانی فرد می شود. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری که سالانه حدود 49 میلیون دلار برای اقتصاد استرالیا هزینه دارد، وجود ندارد.

مدت زیادی است که مشخص شده است که میزان وقوع سکته بین جنسیت ها متفاوت است- وقوع سکته بین مردان از سن 75 به بالا بیشتر است این در حالی است که این امار در مورد زنان از سن 85 به بالا صدق می کند. این که چرا چنین تفاوتی وجود دارد هنوز به درستی مشخص نیست اما به نظر می رسد یکی از دلایل آن وجود یا عدم وجود استروژن باشد.

محققین به مطالعه یک گیرنده کمتر شناخته شده استروژن در زنان و مردان پرداخته اند. آن ها دریافتند که با بلوک کردن این رسپتور در مردان، می توانند نشانه های سکته مغزی را تا 4 ساعت بعد از سکته کاهش دهند. از طرف دیگر آن ها نشان دادند که تحریک این گیرنده در زنان مسن تر، این پتانسیل را دارد که زنان را از اثرات زیان آور سکته حفاظت کند.

این اولین بار است که دارویی با پتانسیل کاهش و یا حتی توقف اثرات سکته با روشی وابسته به جنسیت کشف شده است و می تواند موفقیت قابل توجهی در مطالعات مربوط به سکته باشد.

پیش از این دو گیرنده برای استروژن شناسایی شده بود اما نزدیک یک دهه است که گیرنده سومی نیز برای استروژن در بافت های قلب، عروق و مغز شناسایی شده است. این محققین دریافته اند که این گیرنده بعد از وقوع سکته در دو جنس زن و مرد به طور کاملا متفاوتی عمل می کند.

این محققین با استفاده از مدل های موشی دریافته اند که گیرنده GPER با شروع سکته در مردان موجب بدتر شدن نتایج سکته و در زنان موجب بهبود سکته می شود.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved